top of page

Maak dat ge buiten zijt!

April dit jaar startte ik samen met Els en Josephine een nieuw project: REWILD.

Met REWILD willen we mensen, groot en klein, enthousiasmeren om naar buiten te gaan, om de waarden van de natuur ook écht beleven, om de positieve invloed dat het heeft op ons algemeen welzijn zélf te ontdekken. 


Wat doen we?


WIJ PROMOTEN DE BUITENLUCHT

Waarom? Geloof het of niet maar naast een mentale energieboost heeft de natuur ook een grote impact op onze creativiteit. Tijd doorbrengen in de bossen verlaagt je bloeddruk en hartslag en zorgt voor een afname van het stresshormoon in je bloed. Buiten zijn is goed voor lichaam en geest.

WIJ MAKEN U(W KINDEREN) VUIL

Of wacht, eigenlijk maken ze zichzelf vuil. Maar oké, wij moedigen ze aan. We organiseren regelmatig activiteiten waarbij je kinderen een modderbad nemen, kikkers kussen maar vooral hun (wilde) zelf kunnen zijn. We leren hen het belang inzien van de natuur en het milieu zodat ze er bewust mee omgaan. En het is nog gezond ook!

WE GOOIEN IEDEREEN BUITEN

Tijd buiten doorbrengen verhoogt je geluk, gezondheid en welzijn. Dus waarom zou je dat ook niet toepassen binnen je organisatie of werkplek? In de natuur verandert de omgeving voortdurend en dat levert verrassende inzichten op.  GE MOOGT MEEDOEN 

Nee, we gaan geen bomen knuffelen. Al komt verstoppertje spelen wel dicht in de buurt. Ons eens goed uitleven, daar draait het om. Maar wel met respect voor de natuur. Check onze agenda voor alle activiteiten.

Waarom?

Omdat 'buiten zijn' deugd doet. Echt waar. Alledrie hebben we onze kindertijd voornamelijk buiten doorgebracht. Maar we merken dat dit minder evident is tegenwoordig. De digitalisering heeft onze tijd ongemerkt ingepalmd. Het scherm eist onze aandacht op en we brengen (in tegenstelling tot een aantal jaren terug) steeds minder tijd buiten door. En dat beginnen we allemaal te merken. We ervaren meer stress en krijgen een overload aan prikkels binnen. Begrippen als burn-out, depressie en hooggevoeligheid zijn ons dan ook niet vreemd. Er zijn al heel wat onderzoeken gebeurd die aantonen dat buiten zijn wel degelijk een positief effect heeft op je mentale gezondheid. En dat merken we zelf ook dus gaan we naar buiten. Wandelen, joggen, spelen, zitten en kijken...elke dag eventjes de buitenlucht in. Probeer het eens, het werkt echt! Ons advies:

Maak dat ge buiten zijt! 

www.rewild.be

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


TALK THE TALK

bottom of page